10 Ekim 2014 Cuma

Bulgur Pilavı

Malzemeler:
1 kase pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz


Yapılışı:
 Soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.
Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak suyu ekleyin.  Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder