28 Ekim 2014 Salı

Tarçınlı Kurabiye


Tarçınla arası iyi olan ve kurabiye yapmak isteyenlere özel ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi.

Malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya, kabartma tozu

Yapılışı:
 Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırarak kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartarak yuvarlayıp ve fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder