28 Ekim 2014 Salı
Tarçınlı Kurabiye
Tarçınla arası iyi olan ve kurabiye yapmak isteyenlere özel ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi.
Malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya, kabartma tozu
Yapılışı:
Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırarak kurabiye hamuru elde ediyoruz. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartarak yuvarlayıp ve fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder