6 Kasım 2014 Perşembe

Tavuk İskender




 Ev yapımı nefis bir iskender tarifi.

Malzemer:
2 adet tavuk göğsü
3 adet domates
2 yemek kaşığı domate salçası
4 adet biber
1 adet pide
Tereyağı
Baharat (karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz)

Yapılışı:
Öncelikle tavuk göğsünü ince ince doğruyoruz daha sonra tavaya atıp baharatlarla karıtırarak kızartıyoruz. Bir yandanda domates ve salça sosumuzu hazırlıyoruz. Biberlerimizi ocakta közlüyoruz. Servis yapacağımız tabağa pideleri dilimleyip yayıyoruz üzerine kızaran tavuklarımızı koyuyoruz üzerinede sosumuzu döküyoruz. Tereyağını eritip sosun üzerinde gezdiriyoruz.biberleri yanına koyarak servise hazır hale getiriyoruz. dilerseniz yanına yoğurtta koyabiliriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder