26 Kasım 2014 Çarşamba

Kabak Kavurması


Kahvaltıda ya da yemeğin yanında sunabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay bir tarif.

Malzemeler:
2 adet kabak
Tuz, kırmızıbiber
Srımsaklı yoğurt
Tercihe göre sıvıyağ veya tereyağı

Yapılışı:
Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz kavuracağımız tencereye tereyağını koyuyoruz yarım çorba kaşığı yeterli olacaktır kabaklarımızı suyunu çekene kadar fazla karıştırmadan kavuruyoruz.Servis edeceğimiz tabağa sarımsaklı yoğurdumuzu yayıyoruz. üzerine kavurduğumu kabak rendesini koyuyoruz daha sonra bir tavaya yağımızı koyup biraz kızdıktan sonra kırmızıbiberi ilave edip karıştırıyoruz kabağın üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder