3 Aralık 2014 Çarşamba

Sebzeli Pirinç Pilavı



 Pirinç pilavı sofraların vazgeçilmezidir hemen hemen her yemeğe yakışır. Siz de yapmak istiyor ancak yapımını bilmiyorsanız bu tarif sizin için. Şimdiden kolay gelsin.


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Tercihe göre biraz nohut, bezelye, havuç vb.
1 çorba kaşığı sıvıyağ
biraz tuz


Yapılışı:
Öncelikle nohut çok zor pişen bir bakliyat olduğu için iyice haşlıyoruz havuçları soyup küp küp doğruyoruz bezelyeler ile birlikte haşlıyoruz. Pilav için pirinci bir kaba alıp iyice yıkıyoruz (pirinç ne kadar iyi yıkanırsa pilav o kadar lezzetli olur) daha sonra pilavımızı yapacağımız tencereye tereyağını koyuyoruz elinizi korkak alıştırmayın tereyağı pilava yakışan en güzel şeydir tereyağı eridikten sonra pirincimizi döküyoruz ve iyice kavuruyoruz ne kadar kavurursanız o kadar tane tane bir pilav elde edersiniz kavurma işlemi bittikten sonra 4 su bardağı su ekliyoruz üzerine bir çorba kaşığı sıvıyağ gezdiriyoruz ve tuzumuzu atıyoruz bir kez karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra demini alması için kapağın altına bir havlu kağıt koyabilirsiniz. Servise hazırlamak için haşlanmış sebzelerimizi ilave ediyoruz ve pilavımızı karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder